Darbeden sonra ilk kez görüldü: Beşir yolsuzluk suçlamaları için savcılıkta

Sudan'da evinde 130 milyon dolar nakit para bulunan eski devlet başkanı Ömer el Beşir, yolsuzluk suçlamaları nedeniyle savcılık ofisine götürüldü. Beşir, 16 hafta süren kitlesel protestolar karşısında istifa etmemesi sonrası askeri darbe ile görevden alındığı 11 Nisan'dan bu yana ilk kez kamuoyu önüne çıkmış oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrika ülkesi Sudan'ı 30 yıl demir yumrukla yönettikten sonra 16 hafta süren kitlesel protestoların askeri darbe ile görevden alınan eski devlet başkanı Ömer el Beşir, darbenin gerçekleştiği 11 Nisan'dan bu yana ilk kez kamuoyu önüne çıkarıldı. Darbeden sonra evinde 130 milyon dolardan fazla nakit para bulunması sonrası hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle savcılık ofisine götürülen Beşir'in, görüşmeye gülerek girip asık suratla çıkması dikkat çekti.

Beşir, başkent Hartum'da bir süredir tutulduğu hapishaneden savcılık ofisine güvenlik görevlileri ile getirildi. Beşir bu sırada kendisine eşlik eden görevlilerle gülümseyerek konuşurken, içeride hakkındaki suçlamaların kendisine okunmasından sonra asık surat ve çatık kaşlarla dışarı çıktı.

Savcı Alaa al-Din Abdallah ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Savcılık kendisini döviz bulundurmak ve resmi olmayan yollardan hediye kabul etmekle suçladı" dedi. Savcı Beşir'e suçlamalara yanıt verme hakkı tanındığını belirtirken, eski devlet başkanının avukatları gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. (DIŞ HABERLER)

Sudan'ın eski diktatörü Beşir'in evinden 130 milyon dolar nakit para çıktıSudan'ın eski diktatörü Beşir'in evinden 130 milyon dolar nakit para çıktı