Tanzanya'da peruk vergisine kadınlar tepkili

Tanzanya'da peruk ve postişlere getirilen vergi ülkedeki kadınların tepkisine neden oldu. Güzel görünme isteklerinin cezalandırıldığını söyleyen kadınlar toplumun değiştiğini söyleyerek kızgınlıklarını dile getiriyorlar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Tanzanya'da hükümetin peruk ve postiş kullanımı için vergi uygulaması getirmesi ülkede tartışmalara neden oldu. Maliye Bakanı Philip Mpango parlamentoda peruk ve postişlere getirilen vergiyi açıkladığında pek çok erkek ve bazı kadın milletvekili alkışlayarak ve sıralara vurarak tepkilerini gösterdiler.

Kararı destekleyenler, vergilerin kadınların saçlarını doğal tutmasına neden olacağını savunuyorlar. Ancak vergiye tepki gösteren kadınlar, peruk ve postiş takarak iyi görünme isteklerinin cezalandırıldığını söyleyerek kızgınlıklarını ifade ediyorlar.

Tanzanya toplumu geleneksel değerlerini koruma eğilimindedir. Fakat toplum değişiyor ve ülkede pek çok kadın peruk ve postiş kullanıyor.

İTHAL PERUĞA YÜZDE 25 VERGİ

Parlamentoda bütçe konuşmalarında ithal perukta yüzde 25, postişte de yüzde 10 vergi uygulanacağı belirtildi. Ayrıca yerel üretimde de hükümetin gelirlerini arttırmak için bazı düzenlemeler yapılacağı da ifade edildi.

En ucuz peruğun 4 dolar olduğu ülkede fiyatlar 130 dolara kadar çıkabiliyor. (DIŞ HABERLER)