Para dolu poşetlerle yakalanan eski bakan yardımcısına hapis

Güney Amerika ülkesi Arjantin'de yolsuzlukların simgesi haline gelen davada karar çıktı. Bir manastırda 9 milyon dolar nakit parayı poşetlerle saklamaya çalışırken suçüstü yakalanan eski bakan yardımcısına altı yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantin'de poşetlere doldurulmuş 9 milyon nakit parayı bir manastırda saklamaya çalışırken yakalanan eski kamu işlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Jose Lopez altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Lopez'in eşi de iki yıl ertelemeli hapis cezası alırken, çifte yardım etmekle suçlanan 80 yaşındaki bir rahibe beraat etti. Dava kapsamında el konulan para ise iki çocuk hastanesine bağışlanacak.

Eski devlet başkanı Nestor Kirchner ile hem halefi hem eşi olan Cristina Kirchner'e yakınlığıyla tanınan Lopez'in davası, Arjantin'de yolsuzluk açısından simgesel bir önem taşıyordu. Eski bakan yardımcısı, Buenos Aires'teki bir manastırın bahçesinde para dolu tam 160 valiz ve poşeti, bir duvarın içine saklamaya çalışırken suç üstü yakalanmıştı.

Lopez'in yardımcılığını yaptığı eski bakan Julio de Vido da şu an hapiste. İkili, Kircher çiftinin 2003-2015 devlet başkanlığı sırasında kamu projelerinden sorumluydu. Lopez hakkında devam eden iki başka yolsuzluk davası daha var. (DIŞ HABERLER)