Kıbrıs'ta suçlu takası yapıldı

Kıbrıs'ta iki ülke arasında suçlu takası yapıldı. Takas Birleşmiş Milletler aracılığıyla gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kıbrıs'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında, Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla yapılan ‘gayrı-resmi’ görüşmeler sonucu bugün ‘suçlu takası’ gerçekleştirildi. Kıbrıslı Türk sanatçı Hasan Işık Özgöçmen cinayeti zanlısı Pakistan Uyruklu Muhammad Salman Kuzey’e, 2018 yılı Şubat ayı içerisinde işledikleri cinayetin ardından kuzeye kaçarak Tatlısu’da alınan ihbar üzerine yakalanan Gürcü asıllı 4 zanlı ise Güney’e iade edildi.

Adanın Güney'i ile Kuzey'inden polis ekiplerince Ledra Palace Sınır Kapısı’nda ara bölgeye getirilen katil zanlıları, karşılıklı iade edildi

SUÇLU TAKASI İLK DEĞİL

İade işlemlerine ilişkin Kıbrıs Postası’na konuşan İki Toplumlu Suç ve Suça İlişkin Konular Teknik Komitesi Eş Başkanı Hakkı Önen, sürecin ‘yarı-resmi’ çalışmalarla sonuçlandığını belirtti. Önen, iade sürecinin bir ilk olmadığını, daha önce de ‘yarı-resmi’ görüşmeler sonucu bazı suçluların iadelerinin de gerçekleştiğini belirtti.

Önen, Türk ve Rum makamlarının süreç içerisinde bir araya gelmediğini, iki toplumun polis güçlerinin Birleşmiş Milletler Barış Gücü aracılığıyla yapılan ‘gayrı-resmi’ görüşmeler sonucu suçlu takasının gerçekleştiğini ifade etti. Barış Gücü polis makamları ve KKTC polis makamları ile devamlı görüştüğünü belirten Önen, BM yetkililerinin de Rum polisiyle görüştüğünü ve sürecin sonuçlandığını kaydetti. (Kaynak: Kıbrıs Postası)