İtalya, arkadaşlarını kurtaran çocuklara vatandaşlık verdi

İtalya, 51 öğrencili okul servisinin kaçırılması olayında gizlice polisi çağırıp arkadaşlarını kurtaran biri Faslı biri Mısırlı iki çocuğa vatandaşlık verdi. Polise haber verilmesi sayesinde çocuklar yanan otobüsten kaçmayı başarmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İtalya'nın Milano kentinde Mart ayında 51 öğrencinin bulunduğu bir okul servisinin şoförü tarafından kaçırılarak yakılması olayında gizlice güvenlik güçlerine haber vererek arkadaşlarını kurtaran biri Faslı biri Mısırlı iki çocuğa İtalyan vatandaşlığı verildi.

Crema kentindeki Vailati Ortaokulu öğrencilerini taşıyan şoför, iddiaya göre İtalyan hükümetinin göç politikalarını protesto amacıyla otobüsü kaçırarak Milan Linate Havalimanı'na doğru ilerlemeye başlamıştı. 47 yaşındaki Senegalli İtalyan vatandaşı Ousseynou Sy isimli şoförün, otobüsün kapılarını zincirlediği, çocukların ellerini bağladığı, telefonlarına el koyduğu, otobüse benzin döktüğü ve "Buradan hiç kimse sağ çıkmayacak" diye tehditte bulunduğu iddia ediliyor.

Çocukların olduğu otobüsü kaçırıp ateşe verdiÇocukların olduğu otobüsü kaçırıp ateşe verdi

Kaçırılan otobüsteki iki çocuğun ise cep telefonlarını saklayarak gizlice ailelerine ve güvenlik güçlerine haber vermesi sayesinde otobüs havalimanına varmadan durdurulmuştu. Polis barikatını aşmaya çalışsa da başarılı olamayan Sy, bu sırada otobüsü ateşe vermişti. Alevler otobüsü sarmadan önce ise çocuklar güvenlik güçlerinin yardımıyla kaçmayı başarmıştı. (Kaynak: BBC Türkçe)

Arkadaşları için hayatını riske atan çocuğa İtalya'dan vatandaşlıkArkadaşları için hayatını riske atan çocuğa İtalya'dan vatandaşlık