Macron ve Trump'ın dostluk ağacı karantinada öldü!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dostluk simgesi olarak ABD Başkanı Donald Trump'a hediye ettiği ağaç öldü. Liderlerin eşleriyle birlikte Beyaz Saray'ın bahçesine gömdüğü ağaç, Amerikan gümrük yasaları gereği karantinaya alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geçen yılki Washington ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump'a hediye ettiği ve iki liderin iyi ilişkilerin sembolü olarak eşleriyle birlikte Beyaz Saray'ın bahçesine diktiği meşe ağacı öldü. Ağacın, Amerikan yasaları gereği alındığı karantinada öldüğü ortaya çıktı.

Macron meşe ağacı, 2 bin Amerikan askerinin 1. Dünya Savası sırasında Fransa'nın kuzeyinde öldüğü ormanlık alandan, iki ülkenin dostluğunun simgesi olarak götürmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Twitter hesabından da, "100 yıl önce, Amerikan askerleri Fransa'da, Belleau'da, bizim özgürlüğümüzü savunmak için savaşmıştı. Bu meşe ağacı (benim hediyem) Beyaz Saray'da bizi bağlayan bağın bir hatırlatması olacak" mesajını paylaşmıştı.

Ancak ağaç, tam da iki liderin Normandiya Çıkarması'nın 75'inci yıldönümünde Fransa'da biraraya geldiği, bir yandan da iklim değişikliği ve İran nedeniyle gerilim yaşadığı bir dönemde öldü. İlk olarak Le Monde gazetesinin duyurduğu haber, AFP ajansı tarafından da diplomatik bir kaynağa doğrulatıldı. (DIŞ HABERLER)

Diktikleri ağaç karantinaya alındı!Diktikleri ağaç karantinaya alındı!