Haaretz: İsrail açıklarında Türk gemisi yandı

İsrail basını: Hayfa Limanı açıklarında bir Türk gemisinde bu sabah yangın çıktı. Gemide kimliği belirsiz kişilerin çıkardığı yangın İsrail ordusu tarafından kontrol altına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Mersin Limanı'ndan İsrail'in Hayfa Limanı'na gitmekte olan bir geminin İsrail açıklarında ateşe verildiği belirtiliyor. İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Hayfa'ya yarın varması planlanan gemide bu sabah erken saatlerde yangın çıktı.

Haberde, MSC Canberra isimli gemiye müdahale eden İsrail Donanması'nın yangını kontrol altına altına aldığı belirtildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 'ülkenin kuzey sahilindeki yabancı bir kargo gemisinde, kimliği belirsiz kişiler tarafından yangın çıkarıldığı' bilgisinin kendilerine ulaştığı, olayın gemi mürettebatıyla koordinasyon halinde polis ve ordu tarafından incelendiği bilgileri verildi.

Times of Israel gazetesine göre, İsrailli yetkililer olayın terör bağlantısının bulunduğunu düşünmüyor. Ancak gazete, ilgili haberlere ordu tarafından yayın yasağı getirildiğini de duyurdu.

Gemide kaç kişinin bulunduğu ve yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

Gemilerin yolculuklarını raporlayan Vesselfinder.com sitesine göre, Panama bandıralı MSC Canberra kargo gemisi Mersin'den önceki gün yola çıktı. Geminin Hayfa'ya yarın demirlemesi bekleniyordu. (Dış Haberler)