Cinsel saldırı ile suçlanan Neymar ifade verdi

Cinsel saldırı ile suçlanan Brezilyalı futbolcu Neymar karakolda ifade verdi. Neymar'ın sponsorlarından MasterCard ise yasal durum netleşene dek yıldız futbolcunun oynadığı reklamları durdurma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilyalı futbol yıldızı Neymar, hakkındaki cinsel saldırı suçlaması nedeniyle Rio de Janeiro'da polise ifade verdi. Neymar, Brezilya ile Katar arasında çarşamba günü oynanan maçta sakatlandığı için karakola koltuk değnekleriyle karakola gitti; hakkındaki suçlamayı reddetti.

Avukatı Maira Fernandes ise "Neymar ifadesini verdi. İlk fırsatta karakola gelerek suçlamalara karşı çıkmak istediğini söyledi" dedi. Avukat, "Müvekkilimizin masumiyetinin kanıtlanacağına eminiz. Süreç kapsamlıydı ve Neymar tüm soruları yanıtladı" diye konuştu.

Öte yandan, ünlü futbolcunun sponsorlarının tedirgin olduğu belirtiliyor. MasterCard yasal durum netleşene dek Neymar'ın oynadığı reklamları durdurma kararı aldı. Nike'dan da "Ciddi endişe duyuyoruz" açıklaması geldi.

Neymar'ı kendisine Paris'te cinsel saldırıda bulunmakla suçlayan 26 yaşındaki Najila Trindade ise başından geçenleri Brezilya televizyonuna ayrıntısıyla anlatmıştı. Trindade SBT Brasil Televizyonu ile söyleşisinde, yıldız oyuncudan hoşlandığını ve onunla cinsel ilişkiye girmek istediğini söylemişti. Neymar'ın aldığı uçak bileti ile Brezilya'dan Fransa'ya uçan Trindade, Paris'te lüks bir otel odasında ünlü futbolcu ile buluştuğunu da anlatmıştı. Ancak genç kadın, Neymar'ın prezervatif kullanmak istememesi nedeniyle aralarında gerginlik çıktığını söyledi.

Trindade, sonrasında saldırganlaşan Neymar'ın "durmasını istediği halde kendisine tecavüz ettiğini ve saldırdığını" öne sürdü. Kendisini "sıradan bir insan, model ve iç mimari öğrencisi" olarak olarak tanımlayan Trindade, "bir anne" olduğunu da söyledi. Najila Trindade, Neymar için "mesajlaşmalarda verdiği izlenimden çok farklı, son derece agresif bir kişi" ifadelerini kullandı.

Trindade'nin çektiği iddia edilen görüntülerde de bir kadın ile erkek arasında tartışma yaşanıyordu. Videodaki kadın "Sana vuracağım neden biliyor musun çünkü dün sen beni dövdün" diyordu. Neymar da Trindade ile iki kez buluştuğunu açıklarken, 26 yaşındaki kadın "olanları kanıtlamak ve adalet aramak" için Neymar'ı yeniden görmeye gitttiğini söyledi.

Sao Paulo polisi, Paris'te yaşandığı iddia edilen suçlamalarla ilgili soruşturma yürütüyor. Najila Trindade, "duygusal olarak sarsılmış olması ve başka bir ülkede gerçekleri bildirmekten korkması" nedeniyle Fransız polisine başvurmadığı ifade etmişti.

Fransa'nın Paris St-Germain (PSG) takımında forma giyen Neymar ise Instagram hesabından Najila Trindade'yle arasındaki Whatsapp yazışmalarını paylaşmış ve kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti. (BBC Türkçe)