Aşırı hız cezasını güvercin engelledi

Almanya'da hız sınırının 30 km. olduğu yolda 54 km. hızla giden bir araca ceza yazılmasına bir güvercin engel oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Viersen kentinde aracıyla hız sınırını aşan bir sürücü, trafik kamerasına yakalandığı anda oradan geçen bir beyaz güvercin sayesinde ceza almaktan kurtuldu. Kanat çırparak aracın camı ile kamera açısı önünden uçan güvercin, şanslı sürücü ile 105 euro tutarındaki ceza arasına 'siper' oldu!

Viersen polisi, plakadan sürücüye ulaşılabilecekken, olayın neden cezasız bırakıldığını da açıkladı. Kuşun araç önünden geçtiği anın fotoğrafını paylaşan Viersen polisi, "yukarıdaki gelen bir işaret" olarak tanımladığı olayda "mesajın alındığını ve bu kez hız sınırını aşan kişinin rahat bırakılacağını" duyurdu.

Hıristiyanlıkta beyaz güvercin, 'Kutsal Ruh' ile özdeşleştirilen bir sembol. Viersen polisi sürücüyü de "mesajı" alması konusunda uyardı. Emniyetten yapılan açıklamada, "Umuyoruz, koruma altına alınan bu sürücü, yukarıdan gelen işareti alır ve gelecekte daha düzgün araç kullanır" denildi. İsmi açıklanmayan sürücünün, hız sınırının saatte 30 kilometre olduğu yolda 54 kilometre hızla ilerlediği de kaydedildi. Viersen emniyeti, esprili açıklamalarında, 'beyaz güvercinin de hız sınırını aştığını' belirtti. (BBC Türkçe)

Etiketler Almanya Hız güvercin