Rum yönetiminden AP'ye Türk temsilci

Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek, Güney Kıbrıs temsilcisi olarak Avrupa Parlamentosu’na seçildi. AKEL tarafından aday gösterilen Kızılyürek, 1960’dan beri Kıbrıs Rum yönetiminde resmî/kamusal alanda görev alan ilk Türk oldu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akademisyen-yazar Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek, Güney Kıbrıs temsilcisi olarak Avrupa Parlamentosu’na seçildi. Kızılyürek, 1960’dan beri Kıbrıs Rum yönetiminde resmî/kamusal alanda görev alan ilk Türk oldu.

Güney Kıbrıs’ta komünist AKEL (Emekçi Halkın İlerici Partisi) tarafından aday gösterilen Kızılyürek, seçilmesi durumunda tüm Kıbrıslıların sesi olacağını ve adadaki bölünmüşlüğün aşılmasına katkı sağlamayı umduğunu ifade etmişti. Kıbrıs’ın her iki tarafında seçim kampanyasını yürüten 59 yaşındaki Kızılyürek, adanın yeniden birleşmesini ve 2017’den bu yana tıkanan buna yönelik müzakerelerin yeniden başlamasını istiyor. Niyazi Kızılyürek, komünist bir partiden aday olmasına sebep olarak da, AKEL’in Kıbrıslı Türkleri eşit gören ve adada çözüm olarak, toplumların bir arada yaşadığı federal bir yapıyı savunan tek parti olmasını göstermişti. (HABER MERKEZİ)

Niyazi Kızılyürek anlattı: Neden aday oldum?Niyazi Kızılyürek anlattı: Neden aday oldum?