Meksika'da zenginlerin yasadışı lüks araçları satılık!

Meksika'nın solcu Devlet Başkanı Obrador, yasadışı yollardan elde edildikleri gerekçesiyle el konulan lüks araçları müzayedeye çıkarıyor. Elde edilen gelir yoksullara ve toplumsal projelere harcanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika’da yolsuzluk karşıtı bir kampanya ile iktidara gelen solcu Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, mafya üyelerinden ve yolsuzluğa bulaşmış siyasetçilerden alınan lüks araçları müzayedeye çıkarıyor. Pazar günü yapılacak müzayededen elde edilmesi beklenen yaklaşık 1 milyon sterlinlik (yaklaşık 7.7 milyon TL) gelir toplumsal projelere ve yoksullara aktarılacak.

Müzayede Mexico City'de, Obrador'un seçilmesi ile bir halk kültür merkezine dönüştürülen eski başkanlık sarayı Los Pinos'da düzenlenecek. Yeni kurulan 'Çalınan Malları Halka İade Etme Enstitüsü' tarafından organize edilen etkinlikte 82 araç satışa çıkarılacak.

Bunlar arasında, 61 bin sterlin (yaklaşık 471 bin TL) değerinde bir Lamborghini Murciélago, 50 bin sterlin (387 bin TL) değerinde bir Ford Shelby, kırmızı bir Corvette, 2009 model bir Hummer, kurşun geçirmez SUVlar ve antika araçlar bulunuyor.

Müzayede hakkında "Herkesi katılmaya davet ediyoruz" diyen Obrador, "Suçlulardan el koyulan her şey, başta yoksullar olmak üzere halka geri verilecek" ifadelerini kullandı.

Ülkede önümüzdeki haftalarda da, lüks evler ile mücevherlerin aynı mantıkta satışa çıkarılması bekleniyor. (Dış Haberler)

Meksika'nın yeni lideri başkanlık uçağını satıyor: Binmeye utanırım, kelepire vereceğizMeksika'nın yeni lideri başkanlık uçağını satıyor: Binmeye utanırım, kelepire vereceğiz

Meksika'da yeni havalimanı referandumla iptal: Gereksiz pahalı!Meksika'da yeni havalimanı referandumla iptal: Gereksiz pahalı!