Hollanda'dan IŞİD için özel mahkeme çağrısı

Hollanda, Suriye ve Irak'ta yakalanan IŞİD militanlarının uluslararası bir ceza mahkemesinde yargılanmasını önerdi. Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, önerisini BM Güvenlik Konseyi'ne sundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ve Irak'ta yakalanan IŞİD militanlarının yargılanması için uluslararası bir mahkeme kurulması çağrısı yapıldı. Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, IŞİD'den uluslararası insan hakları ihlalleri konusunda hesap sorulması gerektiğini söyledi.

Blok, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunduğu öneride, kitlesel mezalimlerden sorumlu olan IŞİD üyeyelerinin 'tercihen bölgede' ve mümkünse 'bilhassa bu amaçla kurulan veya hibrid bir uluslararası ceza mahkemesinde' yargılanması gerektiğini belirtti.

Hollandalı bakan, "Önümüzdeki karmaşık engellerin farkındayım ama şunu unutmamalıyız: Adalet, kalıcı barış ve güvenliğin ön şartıdır" dedi. Hollanda'nın eylül ayındaki BM Genel Kurulu sırasında IŞİD üyelerinin yargılanması konusunda bir toplantı düzenleyeceğini açıklayan Blok, "Güvenlik Konseyi üyelerini ve diğerlerini, adalet amaçlayan bu yolda bize katılmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)