Hindistan'da öldürülen militanın cenazesine binlerce kişi katıldı

Hindistan'ın en çok aranan militanı olarak tanınan Zakir Musa'nın cenazesine on binden fazla kişi katıldı. Perşembe günü güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen Musa, 2017'de El Kaide'ye bağlılığını açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hindistan yönetimindeki Keşmir'de öldürülen "Hindistan'ın en çok aranan militanı" olarak nitelendirilen Zakir Musa'nın cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Ordu, Musa'nın perşembe günü, güney Keşmir'in Tral bölgesinde bir evde pusuya düşürüldükten sonra vurularak öldürüldüğünü söylemişti.

Musa, Keşmir'deki Hindistan yönetimiyle mücadele eden en büyük gruplardan biri olan Hizbul Mujahideen'den ayrılarak, 2017'de El Kaide'ye bağlılığını açıklamıştı.

Zakir Musa.

Öldürülmesi Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkede protestolara neden oldu.

Gerçek ismi Zakir Rashid Bhat olan Zakir Musa, 2016 yılında öldürülen Keşmirli militan lider Burhan Wani'nin de yakın bir yardımcısıydı.

Musa'nın Tral'daki cenaze törenine 10 binden fazla insanın katıldığı belirtiliyor. Musa'nın ölüm haberinin duyulmasından sonra pek çok yerde grupların polisle çatıştığı da verilen bilgiler arasında yer alıyor. (DIŞ HABERLER)