Sağlıklı köpeğe 'vasiyet' için ötenazi yapılması tartışma yarattı

ABD'de sağlıklı bir köpek, ölen sahibinin vasiyeti üzerine ötenazi ile öldürüldü. Köpeğin sahibi ile gömülmesi için öldürülmesi tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, vasiyeti üzerine sahibinin yanına gömülebilmesi için bir köpeğin sağlıklı olmasına rağmen ötenazi ile öldürülmesini tartışıyor. Hayvan hakları savunucuları köpeğin öldürülmesine tepki gösterdi.

Olay, ABD'nin Virginia eyaletinde yaşandı. Emma isimli Shih Tzu cinsi köpek, sahibinin ölümünün ardından 8 Mart günü bir barınağa gönderildi. Ancak iki hafta sonra, köpeğin sahibinin vasisi, vasiyette sahibinin yanına gömülmesi talebinin yer aldığını söyleyerek Emma'yı aldı.

Barınak çalışanlarının karşı çıkmasına ve köpeğin kolaylıkla sahiplendirilebileceğini söylemesine rağmen, Emma veterinerde uyutularak öldürüldü. Külleri, sahibinin tabutunun içinde gömüldü.

Virginia yasaları, evcil hayvanları sahiplerinin 'şahsi malı' olarak görüyor ve sağlıklı olmalarına rağmen sahiplerinin isteği ile ötenaziye izin veriyor. Emma'nın bu şekilde öldürülmesi ise ABD'de bu durumun yasal ve etik olup olmadığı tartışması başlattı. Sosyal medyada birçok kullanıcı yaşananlara tepki gösterirken, Emma'nın iki hafta boyunca kaldığı barınaktan yapılan açıklamada köpeğin sahiplendirilme önerisinin tekrar tekrar reddedildiği vurgulandı. (Dış Haberler)

Etiketler ötenazi Vasiyet köpek