Rusya'dan ABD'ye Türkiye tepkisi: Kabul edilemez

ABD'nin Türkiye'te Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmesi için iki hafta süre tanıdığı iddiasına Rusya'dan tepki geldi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, "Bu tür ültimatomlar kabul edilemez" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, ABD'nin Türkiye'ye S-400'lerden vazgeçmesi için iki hafta süre tanıdığı iddiasına tepki gösterdi. Kremlin'den yapılan açıklamada, 'bu tür ültimatomların kabul edilemez olduğu' belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, söz konusu iddia ile ilgili soruya, "Bunu son derece olumsuz karşılıyoruz. Bu tür ültimatomları kabul edilemez görüyororuz" dedi. Peskov, Türkiye'nin 'S-400 bitmiş bir anlamadır' yönündeki açıklamalarını dikkate aldıklarını söyledi.

Amerikan haber kanalı CNBC'de bugün yer alan bir haberde, ABD'nin Türkiye'ye S-400'lerden vazgeçmesi için haziran ayının ilk haftasına dek süre tanıdığı belirtiliyordu. Haberde, Türkiye'nin Rus yapımı S-400'leri alması halinde ise yaptırımlarla karşılaşacağı ve F-35 savaş uçaklarının program ortaklığından çıkarılacağı iddia ediliyordu. (Dış Haberler)

İddia: ABD S-400'ler için Türkiye'ye iki hafta süre verdiİddia: ABD S-400'ler için Türkiye'ye iki hafta süre verdi