Notları düşük olanlar da Oxford'lu olabilecek

Oxford Üniversitesi sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı öğrenciler için iki yeni program başlatıyor. Uygulama ile mültecilik, birisine bakma yükümlülüğü ve dezavantajlı sosyal gruplardan gelmiş olmak gibi durumları nedeniyle notları yüksek olmayan öğrencilerin üniversiteye kazandırılması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artık notları çok yüksek olmayanlar da Oxford'ta okuyabilecek. Dünyanın en ünlü üniversitelerinden biri olan Oxford'un yeni başlattığı iki programla sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı gruplardan öğrencilerin desteklenmesi amaçlanıyor. 900 yıllık üniversite bu kapsamda tarihinde ilk kez A*A*A ve AAA notlarının altında ABB mezuniyet puanlı öğrencileri de kabul etmeye başlayacak.

The Telegraph’ta yer alan habere göre üniversiteden yapılan açıklamayla tanıtılan ‘Opportunity Oxford’ (Fırsat Oxford) ve ‘Foundation Oxford’ (Temel Oxford) programlarına "öğrenci profilindeki çeşitliliği artırmak" amacıyla ilk kez daha düşük notlu öğrencilerin de kabul edileceği duyuruldu.

BİR YIL VE İKİ HAFTALIK İKİ PROGRAM

‘Yüksek akademik potansiyelli’ fakat mültecilik veya birine bakma yükümlülüğü gibi dezavantajlar nedeniyle eğitimleri sekteye uğramış kişilerin katılacağı Foundation Oxford programına 50 kişi kabul edilecek. Bu programın süresi bir yıl olacak. İki hafta süreceği belirtilen Opportunity Oxford ise dezavantajlı sosyal çevrelerden gelmiş, dersleri iyi fakat Oxford’da okumak için gerekli notlar için ek desteğe ihtiyacı olan öğrencilere yönelik olacak. (DIŞ HABERLER)

Etiketler üniversite Oxford not