Kerkük'te IŞİD endişesi: Saldırılar artıyor

IŞİD'in Kerkük ve çevresindeki saldırılarının artması Irak'ta endişe yarattı. Peşmerge bu durumu bölgedeki güvenlik krizine bağlarken, Kerkük polisinden "Her saldırıda cevap verilecek" açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in Suriye ve Irak'ta kontrol ettiği toprakları kaybetmesine rağmen, örgütün militanları küçük gruplar halinde saldırı düzenlemeye devam ediyor. IŞİD'in özellikle Irak'ta, merkezi yönetim ile Erbil arasındaki statü tartışmaları nedeniyle güvenlik boşluğu bulunan bölgelerden saldırı haberleri geliyor.

Erbil'den yayın yapan Rudaw sitesinin haberine göre, IŞİD Domelan Dağı ve Pırde bölgesinde, Kerkük kent merkezine yakın noktalarda son bir haftada altı, mayıs ayı boyunca da 10 saldırı gerçekleştirdi.

Kerkük Polis Sözcüsü Efırsiyaw Kamil, "Ramazan dolayısıyla kentteki bütün güvenlik güçleri acil durum seviyesindeler. IŞİD bazen Kerkük sınırında faaliyet gösteriyor ancak bölgedeki güçler bu hareketliliğin farkındalar ve her saldırıda cevap verilecek" diye konuştu.

Pırde sınırında geniş güvenlik önlemleri alan Peşmerge Güçlerine göre ise IŞİD’in bölgedeki hareketliliği Heşdi Şabi ve Heşdi Eşayiri’nin bölgedeki güçlerinin artmasından kaynaklanıyor. (Rudaw)

Peşmerge'den Bağdat'a IŞİD'e karşı işbirliği teklifiPeşmerge'den Bağdat'a IŞİD'e karşı işbirliği teklifi

Etiketler Irak IŞİD Kerkük