Serdar Denktaş'tan 'gaçıyorum' açıklaması

İstifa eden KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş, hükümet kurma görüşmelerinin uzayacağı gerekçesiyle görevi Çetin Sadeli'ye devrettiği açıkladı ve "Bir arkadaşa bakanlığı devrediyorum ve gaçıyorum" şeklinde paylaşım yaptı. Tepkiler üzerine paylaşımı espri amaçlı yaptığını belirten Denktaş, "Yandaş sosyal medyacılar espriyi çarpıttı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Serdar Denktaş, yeni hükümet görüşmelerini işaret ederek "Aldığım duyumlara göre pazarlıkların biteceği yok. Kimsenin keyfini bekleyemem ? Ben yokken bu işi layığıyla yapacak güvendiğim bir arkadaşa bakanlığı devrediyorum ve gaçıyorum... Hayırlı olsun..." şeklinde paylaşım yaptı.

Denktaş, paylaşımında görevini devrettiğini belirttiği Çetin Sadeli'nin bakanlık koltuğuna oturduğu bir fotoğrafa da yer verdi. Çetin Sadeli, 2018'de yapılan seçimlerde bağımsız milletvekili adayı olmuştu. Bütün partileri yolsuzluk yapmakla suçlayan Sadeli, kinayeli üslupla "bütün yiyicilerin kendi liderliğinde toplanacağını" söylemiş ve "Artık hep beraber yiyeceyik" sloganını kullanmıştı.

'YANDAŞ SOSYAL MEDYACILAR ESPRİYİ ÇARPITTI'

Daha sonra yeni bir açıklama yapan Serdar Denktaş, ilk paylaşımının insanları güldürmek için yaptıkları bir espri olduğunu söyledi. "Her türlü espriyi anlayışla karşılamak Kıbrıslı Türkün en önemli özelliklerinden birisidir. Sadeli'nin yaptığı parodilerden en fazla nasibini almış siyasilerden birisiyim" diyen Denktaş, şöyle devam etti:

"Biraz gülümsetmek ve gülümsemek adına Sadeli ile yaptığımız bu espriye önce biz gülümsedik. 'Hade ye bakalım yeyebilirsen' dediğimde 'Yeyemem gorkmaaaa' diye cevap verdi ve o anı sosyal medyada paylaştık... Karakteristik özelliğimizi henüz kaybetmemiş olanlar tahmin ettiğim gibi espri ile yorum yaptı. Güzellik buydu... Ve yine tahmin ettiğim gibi bazı yandaş sosyal medyacılarda hemen bu espriyi çarpıtma yönünü seçti..Onlar yollarına biz yolumuza... Yüreğimizde sevgi var oldukça korkacak hiçbir şey yok... YÖRÜ BE SADELİ DA GORKMAAA... Seni hakaret aracı olarak görenler utansın. Espriyi siyaset zannedenler düşünsün..." (HABER MERKEZİ)

Çetin Sadeli seçim şarkısında bütün partileri eleştirmişti: