Peşmerge'den Bağdat'a IŞİD'e karşı işbirliği teklifi

IŞİD militanlarının Irak'taki münferit saldırıları devam ederken, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Bağdat'ı işbirliğine çağırdı. Peşmerge Bakanlığı, ortak operasyon önerdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in kontrol ettiği topraklardan temizlenmesine rağmen münferit saldırılarını sürdürdüğü Irak'ta, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden Bağdat'taki merkezi hükümete işbirliği çağrısı geldi. Peşmerge Bakanlığı, Bağdat ile Erbil arasında statüsü tartışmalı olan bölgelerde artan IŞİD saldırılarının önüne geçilmesi için Bağdat'a ortak operasyon önerisinde bulundu.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabar Yaver, işbirliği talebini içeren bir yazıyı iki gün önce Bağdat'a gönderdiklerini söyledi. Rudaw'a konuşan Yaver, "Ortak işbirliği teşkilatı oluşturma ve son zamanlarda tartışmalı bölgelerde artan IŞİD tehlikesine karşı ortak operasyon düzenleme kapsamında biz Peşmerge Bakanlığı İşbirliği Yüksek Komisyonu olarak, Irak Savunma Bakanlığı'na bu konuda yazı gönderdik. En yakın zamanda toplantı gerçekleştirip ileride izleyeceğimiz yol haritası hakkında konuşmayı amaçlıyoruz" dedi.

IŞİD'in, Erbil ile Bağdat arasında statüsü üzerinde tartışma yaşanan bir dizi bölgede son haftalarda yeniden faaliyete geçtiği biliniyor. Özellikle Mahmur ve Karaçok Dağı yakınlarında, IŞİD militanlarının 10-15'er kişilik gruplar halinde bazı köylere baskın düzenlediği, haraç vermeyi reddedenlerin ekinlerini ateşe verdiği belirtiliyor. (Dış Haberler)

Etiketler Irak IŞİD Peşmerge