İran'dan ABD'ye: Kısa menzilli füze ile bile vururuz

İran, ekonomik ve askeri baskıyı artıran Donald Trump yönetimine tepkili. Son olarak, İran Devrim Muhafızları Başkan Yardımcısı Muhammed Salih Jokar Basra Körfezi'ndeki Amerikan savaş gemilerinin 'kısa menzilli füzelerle bile vurulabileceğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilip hem ekonomik hem askeri baskıyı artırması sonrası İran'la tetiklediği gerilim tırmanıyor. İran Devrim Muhafızları Başkan Yardımcısı Muhammed Salih Jokar, Washington'ın Basra Körfezi'ne geçen hafta gönderdiği savaş gemilerinin 'kısa menzilli füzelerle bile vurulabileceğini' söyledi.

Yarı resmi Fars haber ajansının aktardığına göre Jokar, "Kısa menzilli füzelerimiz bile ABD'nin İran Körfezi'ndeki savaş gemilerini kolayca vurabilir. Amerika yeni bir savaşın bedelini kaldıramaz; insan gücü ve toplumsal koşullar açısından kötü bir durumda" dedi.

İran, petrol yaptırımlarını yeniden devreye sokan ve bölgeye savaş gemileri yollayan ABD'yi 'psikolojik savaş' yürütmekle suçlamış, İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney de yeni bir nükleer anlaşmayı müzakere etmeyeceklerini açıklamıştı.

İran'la ABD arasındaki gerilim, Donald Trump'ın Beyaz Saray'a gelmesinden bu yana düzenli olarak tırmanıyor. İran'la tarihi nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilen ve enerji alanında ağır yaptırımlar dayatan Trump, Devrim Muhafızları'nı da terör listesine almıştı. İran ise son olarak, dünyada tüketilen petrolün beşte birinin nakliyatının yapıldığı Hürmüz Boğazı'nı kullanmasının engellemesi halinde bu stratejik geçişi kapatabileceğini açıklamıştı. (Dış Haberler)

İran'a karşı 120 bin asker iddiasıİran'a karşı 120 bin asker iddiası

Yeni İran hamlesi: ABD Ortadoğu'ya uçak gemisi gönderiyorYeni İran hamlesi: ABD Ortadoğu'ya uçak gemisi gönderiyor