ETA liderlerinden Ternera gözaltında

Bask ülkesinin bağımsızlığı için mücadele eden ETA örgütünün liderlerinden Josu Ternera Fransa'da gözaltına alındı. Ternera hakkında uluslararası tutuklama emri vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa ve İspanya topraklarındaki Bask ülkesinin bağımsızlığı için mücadele eden ETA örgütünün liderlerinden Josu Ternera Fransa'da gözaltına alındı. Ternera, 1987 yılında 11 kişinin yaşamını yitirdiği bir ETA saldırısı nedeniyle 2002'den beri aranıyordu.

İspanya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Antonio Urrutikoetxea adıyla da bilinen Ternera'nın Fransa'nın Haute Savoie bölgesinde gözaltına alındığı duyuruldu. Operasyonun İspanyol ve Fransız polisi tarafından ortak yapıldığı belirtildi.

İspanya Yüksek Mahkemesi, Ternera hakkında 1987'deki saldırı nedeniyle 2002 yılında uluslararası tutuklama emri çıkarmıştı.

ETA (Euskadi Ta Askatasuna, or Basque Country and Freedom) örgütü 2011'de ateşkes ilan etmiş, Nisan 2017'de silahlarını teslim etmiş, Nisan 2018'de de kendi kendisini lağvederek 50 yıllık gerilla savaşına tamamen son verdiğini açıklamıştı. (Dış Haberler)