Somali'de soruları çalınan lise sınavı iptal edildi

Somali'de ülke genelinde yapılacak lise sınavı sorularının sosyal medyada paylaşıldığını tespit edilmesi üzerine sınav iptal edildi. Bakanlık, iptal edilen sınavların mayısın sonunda yapılacağı ve soruların yayınlanmasını önlemek için sosyal medyaya erişimin engelleneceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Somali'de ülke genelinde yapılan lise sınavları, sınav kağıtlarının sosyal medyada paylaşıldığının ve satıldığının ortaya çıkması üzerine iptal edildi. Eğitim Bakanı Godah Barre devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, çalındığı anlaşılan önceki sınavların da geçersiz olduğunu söyledi.

Bakanlığın açıklamasına göre sınavlar mayıs ayının son beş gününde gerçekleştirilecek ve sızıntıları önlemek için sosyal medya kapatılacak. Sosyal medyanın nasıl kısıtlanacağı ve ülkenin tamamında uygulanıp uygulanmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

31 BİN ÖĞRENCİ ETKİLENDİ

Sınava girecek 31 bin öğrenci sınavların iptal edilmesinden etkilendi. Başkent Mogadişu'da sınavların iptal edilmesi öğrencilerin protestolarına neden oldu.

Bakan Barre ve polislerin, öğrencilerin protestolarını yatıştırmaya çalışırken çekilen videosu sosyal medyada yayıldı. (DIŞ HABERLER)