El Nusra'nın İdlib paniği

Suriye'nin İdlib vilayetinin büyük kısmını kontrol eden Heyet Tahrir Şam (eski El Nusra), Suriye ordusunun bazı köylerde başlattığı operasyon sonrası taraftarlarına silahlanma çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye-Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinin büyük kısmını kontrol eden Heyet Tahrir Şam (HTŞ - eski adıyla El Nusra) örgütü, Şam yönetiminin bazı köyleri örgütten temizlemeye başlaması sonrası bir açıklama yaptı. Örgütün lideri Ebu Muhammed El Colani, taraftarlarını 'silahlanıp savaş alanındaki yerlerini almaya' çağırdı.

El Nusra'nın 'çağrısı', Suriye ordusunun Rusya'nın da desteğiyle İdlib'in güneyindeki bazı köyleri temizlemeye başladığı, Türkiye ile vilayet hakkında yapılan çatışmasızlık bölgesi anlaşmasını birçok maddesinin de uygulanamadığı bir dönemde geliyor. Rusya ile Suriye, İdlib'in 'sonsuza dek' cihatçı militanların kontrolünde kalamayacağını vurguluyor. (Dış Haberler)

İdlib seçimi: Cehennemden cehennem beğenİdlib seçimi: Cehennemden cehennem beğen

Akar: İdlib için Rusya'dan etkin ve kararlı tedbirler bekliyoruzAkar: İdlib için Rusya'dan etkin ve kararlı tedbirler bekliyoruz

Putin'in temsilcisi: Türkiye İdlib'de hayal kırıklığına yol açtıPutin'in temsilcisi: Türkiye İdlib'de hayal kırıklığına yol açtı

Etiketler Suriye El Nusra İdlib