Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'ne saldırı

Suriye'deki Rus Hmeymim Hava Üssü'ne İdlib'deki militanlar tarafından 12 roketle saldırı düzenlendi. Hava savunma sistemlerince roketlerin imha edildiği belirtilirken, saldırıları düzenleyen militanların öldürüldüğü duyuruldu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, son günlerde artan saldırılar üzerine "İdlib'deki militanların kökünün kurutulması gerektiğini" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'ne çok namlulu roketatar sistemleriyle iki kez saldıran militanlar, bugün Rus üssünü bir kez daha hedef aldı. Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Tuğgeneral Viktor Kupçişin'in açıklamasına göre militanlar üsse 12 roket fırlattı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, son günlerde hava üssüne saldırı girişimlerinin yoğunlaştığını söyleyerek, "İdlib'deki militanların kökünün kurutulması gerektiğini" söyledi.

ROKETLER, HAVA SAVUNMA SİSTEMİ TARAFINDAN VURULDU

"Bugün saat 15:15'te 'Katiba Ard Bab' ve 'Katiba Cebel Butma' militanları İdlib gerilimi azaltma bölgesinden Hmeymim Hava Üssü'ne yeni saldırı girişiminde bulundu. Üsse toplam 12 füze fırlatıldı" diyen Kupçişin, üste etkili biçimde kurulmuş olan hava savunma sistemi sayesinde tüm roketlerin vurulduğunu vurguladı. Kupçişin, saldırılar sonucu ölen ya da yaralanın olmadığını, üste hiçbir yapının zarar görmediğini kaydetti.

ÜSSE 36 ROKET ATILMIŞTI

Rus general, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ile Suriyeli birliklerin saldırı düzenleyen militanların öldürüldüğünü açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, pazartesi günkü saldırılarda üsse toplam 36 roket atıldığını duyurmuştu. "Açılan ateşe nöbetçi hava savunma sistemleriyle karşılık verildi" bilgisini veren Kupçisin, "Militanların ateş ettiği tüm noktalar tespit edilerek, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’ne ait hava araçlarıyla ve Suriye hükümet güçlerinin topçu ateşiyle öldürüldü" demişti.

LAVROV: İDLİB'DEKİ MİLİTANLARIN KÖKÜ KURUTULMALI  

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "El Nusra Cephesi'nin Heyet Tahrir Şam adını aldığı İdlib'deki durumu biliyorsunuz. Militanlar, bölgede kontrolü ellerinde tutmanın yanı sıra oradan Suriye ordusu mevzilerine ve sivil yerleşimlere saldırılar düzenliyor. Elbette militanlara yanıt verildi ve verilmeye devam edecek. Bu terör yuvasının kökü kurutulmalı" dedi.

'TÜRKİYE İLE İMZALANAN MUTABAKAT MÜCADELE KARARLILIĞIMIZI GÖSTERİYOR'

Türkiye ile bu konuda bir imzaladıkları mutabakatı hatırlatan Lavrov, "İdlib'le yaşananlar ve Suriye ordusunun eylemleri hakkında periyodik olarak panik yaratanların ve bu panik havasını destekleyenlerini dikkatini çekmek isterim ki, bu mutabakatta militanların korunması gerektiğine dair bir kelime dahil yok, aksine burada tarafların militanlarla mücadele kararlılığı teyit ediliyor" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sputnik)