Erdoğan'a yanıt: Uluslararası hukuk Kuran'da yazılanlara dayandırılamaz

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Allah Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege'de haklarımızı gasp etmeye yönelik adımları anlamayanlara idrak versin diyorum" sözlerini eleştirdi: Uluslararası hukuk Kuran'da yazılanlara dayandırılamaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Akdeniz'deki gerilim tırmanırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "(Allah) Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege'de haklarımızı gasp etmeye yönelik adımları anlamayanlara idrak versin diyorum" sözlerine Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades'den yanıt geldi. Anastasiades "Uluslararası hukuk Kuran'da yazılanlara dayandırılamaz" dedi.

Anastasiades, Türkiye'nin Kıbrıs'ın güneybatısındaki sondaj girişimi hakkında, "Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve büyük devletlerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin vakti gelmiştir" diye konuştu. "Türkiye bir kez daha uluslararası hukuku ve Güney Kıbrıs'ın yasal haklarını ihlal etmiştir" diyen Anastasiades, "Türkiye'nin uluslararası hukuku tanıması ve Erdoğan'ın Kuran'ın da yazanlar yerine Avrupa Birliği Sözleşmeleri'ne uyması için baskı artırılmalı ve önlem alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, dünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda "(Allah) Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege'de haklarımızı gasp etmeye yönelik adımları anlamayanlara idrak versin diyorum. Rabbim, bu mübarek günlerde tüm yükümlülüklerimizi yerine getirmemize rağmen Avrupa Birliğinin bizi tam üyeliğe kabul etmemesinin gerisindeki saplantılı ruh halini çözemeyenlerin akıllarını başına getirsin diyorum" demişti. (Dış Haberler)

Seçimin gölgesinde: Akdeniz’de restleşmeSeçimin gölgesinde: Akdeniz’de restleşme