Kuzey Kore kısa menzilli füze denedi

Kuzey Kore, birden fazla kısa menzilli füze denemesi yaptı. ABD Başkanı Donald Trump ise denemeyi yerinden izleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a "Bana verdiği sözü bozmak istemiyor. Anlaşma yapılacak!" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'yle nükleer görüşmeleri çıkmaza giren Kuzey Kore, birden fazla kısa menzilli füze denemesi yaptı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da Doğu Denizi'ndeki (Japon Denizi) denemeyi bizzat izledi. Kim'in tatbikat sırasında çekilen görüntüleri Kuzey Kore'nin devlet haber ajansı KCNA tarafından tüm dünyaya servis edildi.

KCNA'nın haberine göre tatbikatta, Kuzey Kore'nin ürettiği çoklu roketatar ve taktiksel güdümlü silahlar test edildi. Fırlatılan füzelerin Japon Denizi'ne düştüğü belirtiliyor. Kuzey Kore son füze denemesini Kasım 2017'de gerçekleştirmişti.

ABD'YE TAAHHÜT BOZULMADI

Öte yandan, Kim ABD Başkanı Donald Trump'la şubat ayında yaptığı zirvede uzun menzilli ve nükleer füze denemeleri yapmamayı taahhüt etmişti. Dolayısıyla son denemede kısa menzilli füzelerin kullanılmasıyla Pyongyang bu taahhüdünü bozmamış oldu.

Trump'ın da denemenin ardından attığı tweet'te olumlu bir dil kullanması dikkat çekti. Trump, "Bu çok ilginç dünyada her şey mümkün ama şuna inanıyorum ki, Kim Jong-un Kuzey Kore'nin büyük ekonomik potansiyelinin tam olarak farkında olduğunu ve buna müdahale edecek veya son verecek bir şey yapmayacağını sanıyorum. Aynı zamanda onunla birlikte olduğumu biliyor ve bana verdiği sözü bozmak istemiyor. Anlaşma yapılacak!" ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)