Dünyada 1 Mayıs: Fransız polisinden yine biber gazı

Bugün dünya çapında milyonlarca kişi, Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü için sokaklarda. Birçok ülkede kutlamalar coşku içinde geçerken, Sarı Yeleklerin de sokağa çıktığı Fransa'da polis göstericilere gaz sıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü dünya çapında kutlanırken, Fransa'daki gösterilere şiddet karıştı. Fransız polisi, başkent Paris'teki bir grup maskeli protestocuya biber gazı sıktı. Eylemcilerden en az biri başından yaralandı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Kasım 2018'den bu yana devam eden Sarı Yelekler eylemleri karşısında 5 milyar euroluk vergi kesintisi vaat etmesi yetersiz bulunmuşken, 1 Mayıs için bugün Fransa'da hem sendikalar hem Sarı Yelekler sokaktaydı.

Ancak polis, geleneksel 1 Mayıs kortejinin ön tarafında biraraya gelen maskeli ve kapüşonlu eylemcilere gaz sıktı.

Bir grup eylemcinin taş atarak yanıt vermesi sonucu ortalık savaş alanına döndü.

Dünyanın birçok noktasında ise 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Rusya'nın başkenti Moskova'daki geleneksel yürüyüşe onbinler katıldı.

Hafta sonunda düzenlenen seçimleri Sosyalist Parti'nin kazandığı İspanya'da, başkent Madrid'deki yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ülkenin üçüncü büyük partisi olan Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF) binlerce kişinin katıldığı bir miting düzenledi.