Blackwater'ın kurucusundan 5 bin askerle Maduro'yu devirme planı

Irak ve Afganistan'da savaş suçlarıyla birlikte anılan ABD'li özel güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince, Maduro hükümetini devirmek için 5 bin paralı askerden oluşacak özel ordu planını hayata geçirmeye çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD'de tartışmalara neden olan özel güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince, Venezuela'nın sosyalist başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek için özel ordu planını harekete geçirmek istiyor. ABD Başkanı Donald Trump'nın en bilinen destekçilerinden olan Prince, 5 bin paralı asker planı için politik ve maddi destek arıyor.

Reuters'ın aktardığı haberde, son 7 aydır Prince'in nüfuzlu Trump destekçilerinden ve zengin Venezuelalı sürgünlerden maddi kaynak ve politik destek aradığı iddia edildi.

Prince'in, gerçekleştirdiği özel görüşmelerde, Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido için savaşmak için Kolombiya ve diğer Latin Amerika ülkelerinden 5 bin paralı asker oluşturma planının olduğu iddia edildi.

Guaido'nun sözcüsü Edward Rodriguez, Venezuela muhalefet güçlerinin Prince'le ortak güvenlik operasyonu düzenlemeyi düşünmediklerini söylerken Reuters'ın yöneltiği diğer soruları cevaplamaktan kaçındı.

Bazı ABD ve Venezuela güvenlik uzmanları ise, iç savaşa neden olabilecek planın ikna edici olmaktan uzak ve tehlikeli olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)