Sri Lanka Devlet Başkanı: Saldırıların planlayıcısı patlamada öldü

Sri Lanka'da otel ve kiliselere düzenlenen 359 kişinin öldüğü bombalı saldırıları planlayan Zahran Haşim'in saldırılar sırasında öldüğü açıklandı. Sri Lanka'da Paskalya Bayramı sırasında düzenlenen 8 saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sri Lanka'da 359 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıları planlayan radikal İslamcı Zahran Haşim'in otel saldırısındaki patlamada öldüğü açıklandı. Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, Pazar günü Paskalya kutlamaları sırasında kilise ve otellerde gerçekleştirilen saldırıları düzenleyen Haşim'in öldüğünü duyurdu.

Sirisena, Haşim'in başkent Kolombo'daki Shangri-La otelinde gerçekleşen saldırı sırasında öldüğünü belirtti. Sri Lankalı lider, Haşim'e burada gerçekleşen saldırı sırasında 'İlham' ismindeki ikinci bir bombacının da eşlik ettiğini sözlerine ekledi. Geçen Pazar günü başkent Kolombo ve doğudaki Batticaloa kentindeki otel ve kiliselere gerçekleştirilen saldırılarda en az 250 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Sirisena'ya göre Sri Lanka istihbarat servisleri IŞİD ile bağlantılı 130 şüphelinin ülkeye geldiğini düşünüyor; bu militanların 70'i kaçak oldukları gerekçesiyle aranıyordu. Saldırıdan ulusal bir İslamcı örgüt olan Ulusal Tevhid Cemaati (UTC) sorumlu tutuluyor. (Kaynak: BBC Türkçe)