Kıbrıs'ın ilk seri katil vakası: Bakanın istifası isteniyor

Kıbrıs, tarihinin ilk seri katil vakasının şokunu yaşıyor. Dokuz kadını öldürme suçlamasıyla 35 yaşındaki bir subay gözaltına alınırken, adalet bakanının istifası isteniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kıbrıs'ta bir subay, en az dokuz yabancı kadını öldürme şüphesiyle tutuklandı. Adanın bilinen ilk seri katil vakasının ortaya çıkmasının ardından, ana muhalefet partisi AKEL adalet bakanı ile emniyet müdürünün istifasını istedi. Yetkililer, öldürülen dokuz kadının yabancı olması nedeniyle cinayetleri yeterince soruşturmamakla eleştiriliyor.

ÜÇ CESET BULUNDU, DİĞERLERİ ARANIYOR

Tutuklanan subayın, öldürdüğü kadınlarla bir çöpçatanlık sitesi üzerinden tanıştığı sanılıyor. Polis ise adı açıklanmayan zanlının verdiği ifade de doğrultusunda, Lefkoşa'da üç farklı yerde ceset arıyor. Bugüne dek iki Filipinli kadının ve zanlının 'Hint veya Nepalli' diye tanımladığı bir diğer kadının cesetleri bulundu. Mayıs ve Ağustos 2018'den bu yana kayıp olan Filipinli kadınların cansız bedenleri terk edilmiş bir madende, üçüncü kadının cesedi ise madenden 14 kilometre uzakta orduya ait bir atış alanında tespit edildi. Polis bugün ise 2016 yılında sekiz yaşındaki çocuğu ile kaybolan Romanyalı bir anne ile 2017'de kaybolan Filipinli bir kadın için arama çalışması başlattı.

'İLGİSİZLİĞİN HESABI VERİLMELİ'

AKEL ise bu kayıpların soruşturulmamasına tepki gösterdi. AKEL vekili Irene Charalambides, "Bu kadınlar buraya geçinebilmek, ailelerine yardım etmek için geldiler. Ailelerinden uzakta yaşıyorlardı. Zanlıyı mahkeme yargılayacak ama diğer büyük soru işareti, ilk haberler ortaya çıktığında gösterilen ilgisizlik. Ben ve partim şuna inanıyoruz ki, adalet bakanı ve emniyet müdürü istifa etmeli. Savunulamayacak şekilde ifşa oldular" dedi.

70 YAŞINDAKİ BİR KIBRISLININ ŞİKAYETİ DİKKATE ALINMAMIŞ

Kıbrıs emniyeti iç soruşturma başlatılacağını açıklasa da, 70 yaşındaki bir kişinin de uyarılarının da polis tarafından dikkate alınmaması tartışma yarattı. İsmi açıklanmayan 70 yaşındaki bu kişinin kayıplar konusunda polisi uyarmaya çalıştığı ama cinayetler yerine 'kendisinin amaçlarının sorgulandığı' belirtiliyor. (Dış Haberler)