Kuzey Kore lideri Kim Rusya'da: Putin'le görüşecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD ile nükleer görüşmelerin tıkandığı bir dönemde Rusya'yı ziyaret ediyor. Kim Vladivostok'ta trenden fötr şapkası ile indi, resmi törenle karşılandı. Kuzey Kore lideri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ikili bir görüşme yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un merakla beklenen Rusya ziyareti başladı. Kim'i taşıyan zırhlı tren sabah erken saatlerde sınırı geçerek, Rusya'nın en doğu ve Kuzey Kore'ye en yakın noktası olan Vladivostok kentine vardı.

TREN KIRMIZI HALIYI TUTTURAMAYINCA...

Trenden fötr şapkası ile inen Kim burada Rus geleneklerine uygun olarak ekmek ve tuz ikram edilerek karşılandı. Kırmızı halılarla resmi karşılama töreni de düzenlendi. Trenin, Kuzey Kore liderinin inişte tam olarak kırmızı halıya ayak basması ve kendisini bekleyen yetkililerle karşılaşabilmesi için durduktan sonra geri geri gitmek zorunda kalması da dikkat çekti. Rus yetkililerin trenin geri vitesini beklediği anlar canlı yayına yansıdı.

PUTİN'LE NE KONUŞACAK?

Kim Vladivostok'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşecek. İki lider, Kuzey Kore'nin nükleer programını, ABD'yle bu konudaki ikili görüşmelerini ve Kore Yarımadası'nın silahsızlandırılması planını ele alacak.

Kim, Rusya'yı Kuzey Kore lideri olarak ilk kez ziyaret ediyor. Son olarak Kim'in babası Kim Jong-il 2011'de Rusya'yı ziyaret etmişti. (Dış Haberler)

Kim Jong-un neden Rusya yollarına düşüyor?Kim Jong-un neden Rusya yollarına düşüyor?