İran'dan ABD'ye tutuklu değişimi teklifi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'ye tutuklu değişimi önerdi. Zarif, "Tutuklu değişimi teklifini masaya koyuyorum. Ben hazırım ve yetkim de var" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin New York'ta şehrinde, düşünce kuruluşu Asia Society'de konuşma yaptı. ABD'nin İran'a yönelik politikalarını eleştiren Zarif, ABD'nin Hürmüz Boğazı'nı kapatması durumunda sonuçlarına hazır olması gerektiğini söyledi.

Zarif, ''İran petrol satmaya ve alıcılar bulmaya devam edecek. Petrolümüzün satışında Hürmüz Boğazı'nı güvenli bir geçiş yolu olarak kullanmaya devam edeceğiz ama ABD bunu yapmamıza engel olacak çılgın önlemler almaya kalkışırsa bunun sonuçlarına hazırlıklı olmalı'' dedi.

İran'da tutuklu bulunan Amerikan vatandaşlarının, ABD'de tutuklu İran vatandaşları ile değiştirilmesi teklifinde bulunan Zarif, "Tutuklu değişimi teklifini masaya koyuyorum. Ben hazırım ve yetkim de var" ifadelerini kullandı.

Zarif, tutuklu değişimi teklifini 6 ay önce de yaptıklarını ancak Trump yönetiminden bir yanıt alamadıklarını dile getirdi. (NEW YORK/AA)

Etiketler ABD İran cevad zarif