Sri Lanka saldırılarını IŞİD üstlendi

IŞİD, Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'nda kilise ve otellere düzenlenen saldırıları üstlendi. Ancak örgütün buna bir kanıt sunmaması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sri Lanka'da en az 321 kişinin yaşamını yitirdiği sekiz bombalı saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgüt saldırıyı kendi 'haber ajansı' AMAQ üzerinden üstlense de bir kanıt sunmadı. IŞİD'in son dönemde, Suriye ve Irak dışında bir dizi büyük saldırıyı kanıt sunmaksızın üstlenmesi dikkat çekiyor.

Saldırıların ardından 40 kişiyi gözaltına alan Sri Lanka hükümeti ise biri Ulusal Tevhid Cemaati (NTJ) olmak üzere iki örgütten şüphelendiklerini açıklamıştı. Hükümet sözcüsü Rajitha Senaratne saldırıyı bu örgütün düzenlediğini düşündüklerini ancak NTJ’nin yurtdışından destek almadan bu çapta bir saldırı planlayamayacağını söylemişti.

Son olarak Savunma Bakan yardımcısı Ruwan Wijewardene, ön soruşturma bulgularında Paskalya saldırılarının Yeni Zelanda’daki cami saldırısına misilleme olduğunu tespit ettiklerini açıklamıştı. (Dış Haberler)

Sri Lanka'da intihar saldırganının görüntüsü ortaya çıktıSri Lanka'da intihar saldırganının görüntüsü ortaya çıktı

Sri Lanka: Paskalya saldırıları, Yeni Zelanda'daki cami saldırısına misillemeSri Lanka: Paskalya saldırıları, Yeni Zelanda'daki cami saldırısına misilleme