Casusluk soruşturmasında iki BAE vatandaşı tutuklandı

İstanbul'da iki Birleşik Arap Emirlikleri istihbarat çalışanı gözaltına alındı. Casusluk suçlaması yöneltilen şüpheliler tutuklandı. İstihbaratçılardan birinin Kaşıkçı cinayeti ile ilişkisi araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi henüz aydınlatılmamışken, İstanbul'da bir operasyon yapıldığı ortaya çıktı. Reuters ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili, pazartesi günü İstanbul'da Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) iki istihbarat çalışanının gözaltına alındığını söyledi.

Yetkili, bu kişilerin Türkiye'de BAE adına Araplar üzerinde casusluk yaptığını itiraf ettiğini söyleyip, birinin İstanbul'a Kaşıkçı cinayeti ile bağlantılı olarak gelip gelmediğinin araştırıldığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki istihbarat görevlisinin, "casusluk faaliyeti" iddiasıyla tutuklanmaları talep edildi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi. (Dış Haberler)