Erdoğan'ın gazeteci kuzeni Cengiz Er: AK Parti medyası İmamoğlu'nu yüceltti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gazeteci kuzeni Cengiz Er, İsrail gazetesi Times of Israel'e yerel seçimleri değerlendirdi: Hükümeti destekleyen gazete ve televizyonlar, Erdoğan'ın konuşmalarını yayınlamanın ötesinde ciddi bir katkı sunmadı. AK Parti medyasının kullandığı dilin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı yücelttiğini kolaylıkla söyleyebilirim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gazeteci kuzeni Cengiz Er, İsrail gazetesi Times of Israel ile bir söyleşi yaptı. Er'in, yerel seçim sürecinde hükümet yanlısı medyanın izlediği tavrı eleştirip "AK Parti medyasının kullandığı dilin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı yücelttiğini kolaylıkla söyleyebilirim" demesi dikkat çekti. Er, gazetenin blog bölümünde yayımlanan söyleşide, 'Erdoğan'ın seçim sürecinde yalnız bırakıldığını' savunup "Pelikanlar" adlı grubu da eleştirdi.

'ERDOĞAN, YILDIRIM'IN FARKLI KAZANACAĞINA İNANIYORDU'

Er, "Erdoğan'ı yakından tanıyan bir kişi olarak, yerel seçim sonuçlarından memnun kalmadığını söylenebilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Genel olarak memnun kalmadığını söyleyemem ama İstanbul onun için büyük bir sürprizdi. Geçmişte Başbakan Yardımcılığı ve Meclis Başkanlığı'na atadığı Binali Yıldırım'ın açık farkla kazanacağına inanıyordu. Ama bu olmadı. Erdoğan'ın İstanbul'a ne kadar önem verdiğini biliyorsunuz."

'ERDOĞAN YALNIZ BIRAKILDI'

31 Mart yerel seçimlerinin Erdoğan'ın siyasi kariyerinde en çok çabayı gösterdiği ve en fazla yükü üstlendiği oylama olduğunu söyleyen Er, "Yalnız bırakıldığını ve kampanya savaşında yalnız mücadele etmek zorunda kaldığını söyleyebilirim" dedi.

Er'in, "AK Parti ilk kez istediğini alamamış görünüyor. Bunun en büyük sebebi nedir?"sorusuna yanıtında AK Parti tabanında motivasyon eksikliğinden, aday seçimlerindeki hatalardan ve Cumhur İttifakı'nın 'aslında MHP'ye yaradığından' söz edip konuyu medyaya getirmesi dikkat çekti. "Seçim kampanyası öncekilere kıyasla zayıftı. Her şey Erdoğan'ın söylemi üzerine kuruluydu" diyen Er şöyle devam etti:

'İMAMOĞLU VE YAVAŞ'I AK PARTİ MEDYASI YÜCELTTİ'

"Erdoğan'a katkıda bulunabilecek etkili bir dil kurulamadı. Medya bağlamında orantısız bir güç kullanıldı ama hükümeti destekleyen gazete ve televizyonlar, Erdoğan'ın konuşmalarını yayınlamanın ötesinde ciddi bir katkı sunmadı. Propagandanın ötesine geçmeyen medya dili amacına hizmet edemedi. AK Parti medyasının kullandığı dilin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı yücelttiğini kolaylıkla söyleyebilirim."

'PELİKAN' ELEŞTİRİSİ: SORUNLU BİR DİL KULLANIYORLAR

Türkiye'de medya düzeninin getirildiği noktayı eleştirmesi ve ana akım kuruluşlara yetersiz kişilerin getirildiği tespitini yapması dikkat çeken Er, "Pelikan ismi verilen bir grup medya çalışanının Erdoğan'a ağır zarar verdiği söyleniyor. Bu oluşum hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Bu çok tartışmalı bir konu. İsim vermeye gerek yok ama sözünü ettiğiniz ekibin, biraz evvel değindiğim sorunlu dilin en önemli yazarları olduğuna dair bir ciddi bir kanaat var. Ürettikleri şeyler ile edindikleri itibar arasında devasa bir orantısızlık olduğunu görüyorum... İnsanları itibarsızlaştırmak ve uzaklaştırmak konusunda çok becerikliler. Kendilerini Erdoğan'ın çevresine kolayca sokabilmeleri de işlerini daha da kolaylaştırıyor.” (Dış Haberler)