İmamoğlu, Yavaş ve Soyer'den Notre Dame dayanışması: Acınızı paylaşıyoruz

Yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanan Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer, Notre Dame Katedrali yangını hakkında Twitter hesapları üzerinden açıklamalar yaptı: Acınızı paylaşıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın simgesi Notre Dame Katedrali'ndeki yangının ardından, Türkiye'nin üç büyük şehrinin belediye başkanı seçilen isimlerden Paris'e dayanışma mesajı geldi.

İstanbul'daki seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'ya hitaben şu mesajı paylaştı: "Sevgili Bayan @Anne_hidalgo, Notre Dame'i tahrip eden ateş, yalnızca Fransızların değil, bir bütün olarak insanlığın acısıdır. İstanbul halkı ile bağlantılı olarak, bu korkunç günde kalplerine acı dokunan tüm Parislilerin üzüntülerini paylaşıyorum. #NotreDame"

İmamoğlu, aynı mesajı Fransızca olarak da paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Notre Dame Katedrali'ni 'insanlığın ortak mirası' olarak tanımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "İnsanlığın ortak mirası olan tüm yapılar ile yapıtlar, müşterek kültürümüzün ve yürüyüşümüzün bir parçasıdır. #NotreDame yalnızca Paris’in değil, bizlerin de ıstırap duyacağı tarihi bir kayboluştur. Sayın @Anne_Hidalgo acınızı paylaşıyorum. Nous partageons votre peine, #Paris"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Alevler içindeki #NotreDame görüntüleri yüreklerimizi dağlıyor. Yanan aynı zamanda tüm dünya kültür mirasının bir parçasıdır. Bugün İzmir'in iyi dilek ve destekleri @Paris için. @Anne_Hidalgo" mesajını paylaştı. (Dış Haberler)