Anonymous: Assange'ın intikamını alacağız

Hacker grubu Anonymous, WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange'ın tutuklanmasında rol alan herkesi 'halk düşmanı' ilan etti. Hackerlar, CIA ve ABD Başkanı'ndan operasyon yapan polis memurlarına, "Anonymous'un buna göre hareket etmesinin zamanı geldi" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikalı diplomatların gizli yazışmalarını yayımlayan WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange'ın Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne İngiliz polisi tarafından düzenlenen baskın sonucu tutuklanması ve Amerikan yargısının iade talebi sonrasında, siber korsan grubu Anonymous'dan meydan okuma geldi. Anonymous, Assange'ı 'esir alanlara' "Serbest bırakın yoksa bedelini ödersiniz" diye seslendi.

Anonymous'un yayımladığı uzun açıklamada, Ekvador'un Assange'ın siyasi sığınma hakkını yedi yıldan sonra iptal etmesi ve elçiliğe İngiliz polisini çağırmasının uluslararası hululun ihlali olduğu vurgulandı ve şu ifadeler kullanıldı: "İfşaatçıları susturmaya çalışan İngiliz hükümeti ile tüm dünyadaki işbirlikçilerine mesajımızdır. Assange'ın tutuklanması ve WikiLeaks ile diğer ifşaatçılara yönelik büyük kovuşturma, bu hükümetlerin gizliliklerini korumak için her yola başvuracaklarını net biçimde göstermektedir."

'CIA, ABD BAŞKANI, POLİSLER...'

Julian Assange, Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde yaka paça gözaltına alındıktan sonra gazetecilere böyle poz verdi.

Assange'ın her kesimin suçlarını gün ışığına çıkardığı için 'devlet düşmanı' muamelesi gördüğünü aktaran açıklamada, gazeteciliği hedef alan bu emsalsiz saldırının altında İngiltere, ABD ve Ekvador'un hükümetlerini temsil eden nüfuzlu kişilerin imzasının bulunduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Bu operasyonun emrini imzalayan her bir güçlü kişi çizmelerinin içinde titresin, çünkü internetin gücü zincirlerinden kopup onların üzerine boşalmak üzere. CIA ve ABD Başkanı'ndan başlayıp Assange'ı dışarı çıkarıp gözaltına alan polis memurlarına kadar, hepiniz kendinizi halk düşmanı olarak açık ettiniz ve Anonymous'un da buna göre hareket etmesinin zamanı geldi."

DİLEKÇEYİ BİNLERCE KİŞİ İMZALADI

Dün çıkarıldığı mahkemede Assange'ın tutuklanıp 2012'de kafelatle serbest kalma şartlarını ihlalden mahkum edilmesinin ardından İngiliz hükümetinden WikiLeaks kurucusunu ABD'ye iade etmemesini talep eden dilekçeye de binlerce kişi imza attı.

Dilekçede şöyle denildi: "Ceza şimdiden bellidir. Ölüm cezası değilse de, Chelsea Manning'e yapıldığı gibi süper güvenlikli bir cezaevinde ömür boyu ve kötü muamele. Julian Assange'ın ABD'ye olası iadesi, aynı zamanda Batı'da basın özgürlüğünün nihai şekilde ölmesi anlamına gelecektir."

ABD'nin Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) aracılığıyla küresel çapta yasadışı dinlemelerini ifşe ettikten sonra Rusya'dan sığınma almak zorunda kalmış olan ABD'li eski istihbarat analisti Edward Snowden da Assange'ın tutuklanmasının 'basın özgürlüğünün kapkaranlık anı' olduğuna dair paylaşımlarda bulundu. The Intercept haber sitesinin kurucusu gazeteci Glenn Greenwald ise Assange'ın tutuklanmasına tepki vermeyen meslektaşlarını eleştirdi. (Sputnik)

Assange'dan mahkemede ABD'ye Gore Vidal mesajıAssange'dan mahkemede ABD'ye Gore Vidal mesajı

Julian Assange'a Londra'da gözaltıJulian Assange'a Londra'da gözaltı