Gözünden dört tane canlı arı çıktı!

Gözünde büyük bir acı ile doktora gitti, göz kapağının içinde dört tane arının yaşadığı ortaya çıktı... Tayvan'da bir kadının gözünden dört arı canlı olarak çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayvan'da enfeksiyon şüphesi ve aşırı ağrı şikâyetiyle doktora giden bir kadının gözüne dört arının girdiği ortaya çıktı. 'Dünyada bir ilk' olduğu belirtilen vakada, arıların kadının gözyaşından beslendiği tespit edildi.

Tayvan basınının haberine göre, 29 yaşındaki He isimli kadın ani ve ağır bir göz enfeksiyonu şikâyeti ile geçen hafta hastaneye gitti. Fooyin Üniversite Hastanesi'ndeki doktorlar, dört tane arının kadının gözüne kaçtıktan sonra göz kapağının arkasında yaşadığını saptadı. Kadının gözyaşı torbalarından beslenen arılar zorlu bir operasyonla canlı olarak çıkarıldı.

'BÖCEK BACAĞINA BENZER BİR ŞEY GÖRDÜM'

Doktor Hung Chi-ting, 'dünyada bir ilk' olarak nitelediği operasyon hakkında basın toplantısı düzenleyerek yaşananların ayrıntılarını paylaştı. Hung, ilk başta kornea iltihabından şüphelendiğini ama mikroskopla yaptığı incelemede arıların hareket eden bacaklarını gördüğünü söyledi.

CANLI ÇIKARILDILAR

Hung, "Gözlerini tamamen kapatamıyordu. Aradaki boşluğa mikroskopla baktım ve böcek bacaklarına benzeyen bir şey gördüm. Bacağı tuttum ve çok yavaş şekilde birini çektim. Sonra bir tane, bir tane ve bir tane daha gördüm. Hala canlıydılar" dedi.

Arıların canlı olarak çıkarıldığı belirtilirken, Doktor Hung kadının hastaneye gelmeden önce gözlerini sertçe ovuşturmamış olmasının körlüğün önüne geçtiğini ekledi. Hung, arıların gözün içinde ölmesi halinde daha ciddi hasara, hatta körlüğe yol açmış olabileceklerini ekledi.

ARILAR GÖZE NASIL GİRDİ?

29 yaşındaki kadın ise bir yakının mezarında çıkan otları temizlerken gözüne bir şey kaçtığını hissettiğini söyledi. Başta toprak veya kir kaçtığını düşünerek gözlerini suyla yıkayan kadın, ağrısının bu noktada arttığını, akşam saatlerinde gözünün şiştiğini ve sürekli yaş aktığını anlattı.

TER VE TUZ SEVEN TÜR...

Tayvan basını, kadının gözünden çıkarılan Halictidae türündeki arıların 'ter arısı' olarak bilindiğini, insan cildinde tere geldiklerini yazdı. Dünya çapında yaygın olan bu arı türü, insan terindeki tuza 'ilgisi' biliniyor. Arıların saldırgan olmadığı, nadiren soktuklarında da fazla acıtmadıkları belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)