Japonya'ya ait bir F-35 uçağı radardan kayboldu

Japonya'ya ait bir F-35 uçağı radardan kayboldu. Japonya ordusu, pilotun ve uçağın bulunması için arama çalışmaları başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin ABD ile proje ortağı olduğu ancak Rusya'dan S-400 alma girişimi nedeniyle kriz konusu olan F-35 savaş uçakları konusunda dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Japonya ordusu, filosunda bulunan 13 adet F-35 uçağından birinin eğitim uçuşu sırasında radardan kaybolduğunu açıkladı.

Japonya Hava Kuvvetleri açıklamasına göre, uçak son olarak Pasifik Okyanusu üzerinde, kalkışından 30 dakika sonra görüldü. Uçağın Aomori Bölgesi'ndeki Misawa hava üssünün 135 kilometre doğusunda olduğu sırada radardan kaybolduğu belirtildi. Japonya ordusu, uçağın düşüp düşmediğini bilmediklerini, pilotun ve uçağın bulunması için arama çalışmaları başlatıldığını duyurdu. Okyanusta arama çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Japonya, F-35 uçuşlarını da durdurdu.

Amerikan firması Lockheed Martin'in ürettiği F-35 savaş uçakları bugüne dek sadece bir kez düşmüştü. Japon uçağının düştüğünün teyit edilmesi halinde, F-35 uçaklarının radara görünmeden hareket edebilen beşinci nesil versiyonu ise ilk kez düşmüş olacak.

Japonya ordusu şu 13 adet operasyonel F-35'e sahip. Ülke 150 uçak daha sipariş etmişti. (DIŞ HABERLER)

ABD'nin korkusu: Ya 'hayalet'leri Ruslar avlarsa?ABD'nin korkusu: Ya 'hayalet'leri Ruslar avlarsa?