Devrim Muhafızları kararına tepki

ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü listesine almasına Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu şu sözlerle tepki gösterdi: "Bu tür kararlar, bölgemizde istikrarsızlığa yol açar"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin İran'ın Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü listesine almasına tepki gösterdi.

Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani'yi konuk eden Çavuşoğlu, bu kararın anlaşılır bir durum olmadığını ve çelişkili olduğunu söyledi ve "Bu tür kararlar, bölgemizde istikrarsızlığa yol açar" diye konuştu.

'LİBYA'NIN BİRLİĞİ SAĞLANMALI'

Katarlı mevkidaşıyla Libya'daki gelişmeleri ele aldıklarını anlatan Çavuşoğlu, Trablus'a yönelik gerçekleştirilen askeri harekattan büyük bir endişe duyduklarını söyledi. Çavuşoğlu, Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni tanıdıklarını ve desteklerini ifade ederek, Birleşmiş Milletlerin (BM) ve uluslararası camianın Trablus'a yönelik saldırıları ve çatışmaları durdurmak için gösterdikleri çabayı desteklediklerinin altını çizdi. BM'nin Libya'da siyasi çözüm için attığı adımları da desteklediklerini dile getiren Çavuşoğlu, "Askeri müdahale ya da gücü ele geçirme çabaları yerine BM'nin düzenlemeyi planladığı konferans yoluyla Libya'nın birliği ve beraberliği sağlanmalıdır" dedi. (ANKARA/AA)