Beşar Caferi: ABD iki eyaletini İsrail'e versin

ABD'nin işgal atındaki Golan Tepeleri'nde 'İsrail egemenliğini' imzaladığı kararnameyle resmen tanımasının ardından Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi açıklama yaptı. Caferi, ABD'ye iki eyaletini İsrail'e vermesi önerisinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin, işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenlik iddiasını tanıma kararı almasının ardından Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi ABD'nin Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerini İsrail'e vermesi önerisinde bulundu.

Caferi, İsrail'i kast ederek, "Onlara Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerini verebilirsiniz örneğin, neden olmasın? Güney Karolina harika bir toprak parçası. Bu nedenle, eğer yönetiminiz İsrail desteğine sahip olmayı gerçekten istiyorsa İsrail'e birkaç eyalet verin" ifadelerini kullandı.

Beşar Caferi "İkiyüzlülük sayesinde ya da seçim oyununda maşa olarak bu toprağın bir gün size ati olacağını düşünerek kendinizi yanıltmayın" diyerek işgal atındaki Golan Tepeleri'nin ‘en nihayetinde' ülkesine geri döneceğini belirtti. (Kaynak: Sputnik)