Bohemian Rhapsody Çin'de sansürlendi

Çin, Queen'in efsanevi solisti Freddie Mercury'nin hayatını anlatan Bohemian Rhapsody filmini sansürledi. Çinli izleyiciler, dört Oscar ödüllü filmi üç dakika eksik izledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rock grubu Queen'in efsanevi solisti Freddie Mercury'nin hayatını anlatan ve dört Oscar ödülü kazanan Bohemian Rhapsody filmi Çin'de sansürlendi. Filmin Çin'de geçen hafta vizyona giren 'versiyonu'nda, eşcinsellik, uyuşturucu ve AIDS ile ilgili sahneler silindi.

New York Times'ın haberine göre, Çinli izleyiciler Oscar ödüllü filmin en az üç dakika kısaltılmış bir versiyonunu izlemek durumda kaldı. Mercury'nin eşcinsel kimliğini o dönem nişanlısı olan Mary Austin ile paylaştığı sahne ile gelecekteki hayat arkadaşı Jim Hutton ile tanıştığı sahne filmde yoktu. Mercury'nin Queen üyelerine AIDS hastası olduğunu anlattığı sahnede ise İngilizce diyaloğun sesi kapatıldı, Çince altyazı da verilmedi.

Filmin yapımcılığını üstlenen 20th Century Fox'un bir sözcüsü ise Çin'deki sansür konusunda yorum yapmayacaklarını söyledi. (Dış Haberler)