Menbic'de bombalı saldırı

Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı olan ve Menbic merkezini kontrol eden Menbic Askeri Konseyi'nin bir kontrol noktası hedef alındı. Gece yarısı düzenlenen bombalı saldırıda yedi SDG mensubu yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile ABD arasında gerilim unsuru olan, Amerikan askerlerinin kent merkezinde Kürt güçleriyle, kent dışında TSK ile devriye gezdiği Suriye kenti Menbic'de bombalı bir saldırı düzenlendi. Saldırıda, Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı olan ve Menbic merkezini kontrol eden Menbic Askeri Konseyi'nin bir kontrol noktası hedef alındı.

Menbic-Halep yolu üzerindeki kontrol noktasının gece yarısı hedef alındığı saldırıda, yedi SDG mensubunun yaşamını yitirdiği, ağır yaralananlar olduğu belirtiliyor. Menbic Askeri Konseyi'nden yapılan açıklamada 'terör saldırısı' ifadeleri kullanılırken, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırının 'IŞİD'in uyuyan bir hücresi' tarafından düzenlendiğini öne sürdü. Saldırıyı hangi örgütün düzenlediği henüz net olarak bilinmiyor.

MENBİC NEDEN ÖNEMLİ?

Türkiye ile ABD'nin Kürt güçlerinin çekilmesini öngören bir yol haritası üzerinde anlaştığı Menbic, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme açıklamasından kısa süre sonra da bombalı bir saldırıya sahne olmuştu. Kentteki Amerikan askerlerinin sık sık yemek yemek için uğradığı bir restoran hedef alınmış, dördü ABD vatandaşı, 19 kişi yaşamını yitirmişti. Bu saldırıyı IŞİD'in düzenlediği belirtilirken, geçen hafta faillerin yakalandığı açıklanmıştı. (Dış Haberler)

Amerikalı yetkililer: Menbic bombacıları yakalandı, soruşturma sürüyorAmerikalı yetkililer: Menbic bombacıları yakalandı, soruşturma sürüyor

NYT: ABD askerleri Menbic'de hata yaptıNYT: ABD askerleri Menbic'de hata yaptı

'Menbic'deki saldırıyı FBI soruşturacak''Menbic'deki saldırıyı FBI soruşturacak'

Menbic'de ABD askerlerine saldırıMenbic'de ABD askerlerine saldırı