Cezayir'de ordu Buteflika'nın istifasını istedi

Cezayir ordusu, Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'nın yönetimine karşı gösterilerle patlak veren krizde ağırlığını eylemcilerden yana koydu. Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Gaid Salah, cumhurbaşkanlığı koltuğunun boşaltılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezayir'de 82 yaşındaki Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'ya muhalif gösteriler sürerken, ordudan kritik bir açıklama geldi.

Lübnan merkezli Ennahar'ın haberine göre, Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Gaid Salah 'cumhurbaşkanlığı koltuğunun boşaltılmasını' istedi. Açıklamada, "Cezayir halkının talepleri geçerlidir" denildi.

Devrimin Kudüs’ü geri mi dönüyor?Devrimin Kudüs’ü geri mi dönüyor?

Cezayir'in Fransız sömürgeciliğine karşı bağımsızlık savaşının önde gelen liderlerinden biri olan ve 20 yıldır ordunun da desteği ile iktidarda bulunan Buteflika'nın dördüncü defa cumhurbaşkanı adayı olması sonrası kitlesel protestolar başlamıştı. Buteflika'nın adaylığını geri çekmesi, nisanda düzenlenen seçimleri ertelemesi ve yeni bir anayasa yazılınca görevini bırakacağını açıklaması göstericileri yatıştırmamıştı.

Cezayir Anayasası'nın 52'nci maddesine dayanarak, Cezayir Millet Konseyi Başkanı Abdelkader Bensalah'ın 45 gün süreyle geçici başkanlık görevini yürüteceği açıklandı.

Özel El Bilad TV’nin verdiği habere göre, Cezayir Genelkurmay Başkanı Salah'ın, Cumhurbaşkanı Abdelaziz Bouteflika’nın istifasını istemesinin ardından Cezayir Anayasa Konseyi’nin özel bir toplantı düzenlenecek.

DEVLET TELEVİZYONU ÇALIŞANLARI DA EYLEMDE

Cezayir'in çeşitli kentlerinde bu geri adımlara rağmen Buteflika'nın istifası talebiyle eylemler sürüyor. Son olarak sokağa çıkanlar arasında, devlet televizyonu çalışanları da vardı. Devlet televizyonu binasının önünde toplanan gazeteciler, Buteflika karşıtı gösterilerin yayınlanabilmesini talep etti. (Dış Haberler)