Fransa'da 73 yaşındaki kadına polis şiddeti yargıya taşınıyor

Fransa'da Sarı Yelekliler eyleminde polis şiddeti sonucu yaralanan 73 yaşındaki Geneviève Legay'in ailesi yargıya gidiyor. Legay'in kafatasında çatlaklar oluştuğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da cumartesi günü düzenlenen Sarı Yelekliler eyleminden sonra gözler bir kez daha polis şiddetine çevrildi. Nice kentindeki protestoda 73 yaşındaki bir eylemci yaralanırken, polise dava açılması gündemde.

73 yaşındaki Geneviève Legay bir sivil toplum kuruluşunun sözcüsü olarak, Nice kentinde eylem yasağını protesto etmek için sokağa çıkmıştı. Ancak polisin müdahalesi sırasında başını metal bir direğe çarptı. Legay olay yerinde başı kanamaya başlayınca hastaneye kaldırıldı. Basına konuşan kızı, annesinin kafatasında çatlaklar bulunduğunu, iç kanama tespit edildiğini ve yoğun bakımda tutulduğunu açıkladı.

Şimdi aile, Fransız polisine dava açmaya hazırlanıyor. Ailenin avukatı polis şiddetini yargıya taşıma kararını resmen duyururken, Nice başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Ülkenin en turistik kentlerinden olan Nice'in merkezi noktalarının büyük kısmında eylem yasağı getirilmişti. Legay'ın kızı da, annesinin protesto hakkını savunmak için sokağa çıktığını anlattı. (Dış Haberler)