Çipras'ın helikopterine taciz iddiası

Yunanistan medyası bugün bağımsızlık günü kutlamaları nedeniyle Agathonisi’ye giden Başbakan Çipras'ın, "Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından taciz edildiğini" söylediğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan medyasında yer alan iddiaya göre Başbakan Aleksis Çipras’ı Agathonisi’ye taşıyan helikopter Türkiye’ye ait hava unsurlarının tacizine maruz kaldı.

1821 yılında başlatılan mücadele ile Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını kazanan Yunanistan her yıl 25 Mart'ı 'Bağımsızlık Günü' olarak kutlanıyor. Başbakan Çipras kutlamalar çerçevesinde Ege’nin doğusundaki Agathonisi’yi ziyaret etti. Yunanistan medyasına yansıyan bilgilere göre Çipras burada yaptığı konuşmada, “Az önce Agathonisi’ye varışım esnasında Türk Hava Kuvvetleri’nin bazı uçakları tarafından karşılanma şerefine layık görüldüm. Anlaşılan bağımsızlık günümüze onlar da katılmak istedi. İçerisinde bulunduğum helikopteri, Yunan uçaklarının (olay mahalline) varışına dek, alçak manevralar yapmak zorunda bıraktılar. Her zaman olduğu gibi (uçaklarımız) ulusal sahamızı ihlal eden güçleri uzaklaştırdı” dedi.

Çipras'a göre bu tür eylemler hiçbir amaca hizmet etmiyor. “Sadece yok yere benzin ve kerozin heba ediliyor” mesajı veren Yunanistan Başbakanı "kendi çıkarlarını korumaya devam edecekleri" uyarısında bulundu. Çipras, "Ege’de diyaloğun önemi"ne de atıfta bulundu.

 TÜRKİYE: YUNANİSTAN İLE İLGİLİ BİR SORUN YOK

NTV'ye konuşan güvenlik kaynakları, Ege'de Türk jetlerinin herhangi bir taciz olayına karışmadığını, uçakların mutat görevlerini yaptığını bildirdi.

Etiketler Yunanistan Ege çipras