İddia: Prens'in 'kelle isteyen' sağ kolu Kaşıkçı davasında yargılanmıyor

Reuters ajansı: Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın eski danışmanı ve sağ kolu olan Suud el Kahtani, baş şüpheli olmasına ve cinayet emrini Skype üzerinden verdiği iddia edilmesine rağmen Riyad'daki Kaşıkçı davasına katılmıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili Suudi Arabistan'da görülen dava ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın eski danışmanı olan ve cinayetten sonra görevden alınan Suud el Kahtani, cinayetin baş sorumlularından biri olması ve yaşananları Skype üzerinden canlı izlediği yönünde kanıtlar bulunmasına rağmen Riyad'daki mahkemede yargılananlar arasında değil.

Reuters ajansının Riyad'daki yedi farklı kaynağına dayandırdığı özel haberine göre, Riyad'daki gizli duruşmalarda 11 kişi yargılanıyor. Bu kişilerin 'suçun talimatını vermek ve suçu işlemek' ile yargılanan beşinin idam cezası alabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte, kaynaklara göre Suud el Kahtani ocak ayından bu yana yapılan dört duruşmanın birine bile katılmadı.

Kahtani

Cinayetin hemen sonrası çeşitli ülkelerin istihbarat servislerinin sızdırdığı haberlerde, Türkiye’ye gönderilen infaz ekibinin başındaki Maher Mutreb’in cinayet anlarında Kahtani'ye dört defa telefon ettiği belirtilmişti. Reuters'a konuşan kaynaklar, Kahtani'nin infaz ekibine Skype üzerinden talimatlar vererek hem cinayeti hem de cesedin parçalanmasını bizzat yönettiğini aktarmıştı. Bir Türk istihbaratı yetkilisi ise Kahtani'nin bu konuşmaların bir noktasında odadaki adamlarına "Bana köpeğin kellesini getirin" talimatı verdiğini söylemişti

Kahtani bu haberlerin ardından, Suudi yönetiminin 'adalet vaadi' eşliğinde görevden alınmıştı. Ancak cinayete kadar veliaht prensin en yakınındaki isimlerden biri olan Kahtani'nin Kraliyet sarayındaki etkisini sürdürdüğü iddia edilmişti. (Dış Haberler)

Prens'in sağ kolu cinayete Skype ile bağlanmış: Bana kellesini getirin!Prens'in sağ kolu cinayete Skype ile bağlanmış: Bana kellesini getirin!