Rusya: Trump'un Golan açıklamasının çağrı olarak kalmasını umuyoruz

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in Golan Tepeleri'nin üzerindeki egemenliğinin tanınmasının vaktinin geldiği açıklamasına Rusya'dan tepki geldi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov "Umarız bu bir çağrı olarak kalır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanıma vaktinin geldiğini söylemesinin ardından Rusya yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu sözlerin çağrı olarak kalmasını umduklarını söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Cuma günü yaptığı açıklamada "Umarız ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenlik iddiası üzerine yaptığı çağrı bir çağrı olarak kalır" ifadelerini kullandı. Kremlin'den yapılan açıklamada, "böyle bir çağrı ciddi bir risk almak Ortadoğu'da istikrarı bozacak ciddi bir risk almak anlamına geliyor ve bölgedeki barışın kalıcılığı için yapılan tüm çabalara ciddi zarar verir" denildi.

MARİA ZAKHAROVA: TRUMP'IN AÇIKLAMASI ULUSLARARASI KARARLARININ İHLALİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Maria Zakharova ise, bugün yaptığı açıklamada Golan Tepeleri'nin statüsünün değişiminin Birleşmiş Milletler kararlarının doğrudan ihlali anlamına geleceğini söyledi. Zakharova, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabından yaptığı "Golan Tepleri üzerindeki İsrail egemenliğini tanımanın zamanı geldi" açıklamasını yorumladı ve Golan Tepeleri'nin, BM'nin 1981-497 sayılı kararıyla Suriye'ye ait olduğunun altını çizdi. (Dış Haberler)