Zaharova: Stoltenberg yüzü kızarmadan yalan söylüyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Rusya, INF'yi ihlal ediyor" diyen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'e tepki gösterdi. Zaharova, "Yüzü kızarmadan yalan söylüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) ihlal ettiği yönündeki açıklaması nedeniyle NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i yalan söylemekle suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Rusya'nın INF'yi ihlal ettiğine dair sözlerini değerlendirdi. Zaharova, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yüzü kızarmadan yalan söylüyor. NATO budur işte" ifadelerini kullandı.

Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Stoltenberg'in geçen ay Almanya'nın Münih şehrindeki görüşmesinde, Rusya'nın INF'yi ihlal etmesiyle ilgili kanıt gösterilmediğini belirtti.

İnterfaks ajansına açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rusya, INF'yi ihlal ediyor ve bu konuda NATO'nun 29 üyesi de hemfikirdir" demişti.

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 1 Şubat'ta ülkesinin Sovyetler Birliği ile 1987'de imzaladığı, menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklanmasını öngören INF'den tek taraflı çekileceğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ABD'yi INF'yi ihlal etmekle suçlayarak "Bizim de yanıtımız simetrik olacak. ABD anlaşmayı askıya aldığını duyurdu, biz de askıya alıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. (MOSKOVA/AA)