Brett McGurk: Kürtlere minnet borcumuz var

ABD'nin IŞİD'le mücadele eski temsilcisi Brett McGurk, Newroz'u Twitter'dan kutladı. Irak ve Suriye'deki Kürtler için barış dileklerini dile getiren McGurk, "Size büyük bir minnet borcumuz var" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin IŞİD'le mücadele eski temsilcisi olan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararını protesto ederek görevini bırakan Brett McGurk, Newroz mesajında Kürtlere teşekkür etti.

McGurk, Twitter'dan paylaştığı mesajda "Irak Kürdistanı halkının ve Kuzey Suriye'de kutlayanların Newroz’u kutlu olsun. Bu yeni yıl, her iki ülkede de Kürtlere barış ve istikrar getirsin. Hepimizin size büyük bir minnet borcu var" dedi. McGurk mesajında #NewrozPirozBe etiketi kullandı; peşmerge ve Suriye Demokratik Güçlerini de etiketledi.

McGurk'ün istifası sonrası yaptığı açıklamalar tartışma yaratmıştı. Eski yetkili, Washington Post'ta yayımlanan yazısında 'Türkiye'nin Suriye konusunda ABD için güvenilir olmadığını' ve 'Türkiye'nin destek verdiği grupların, binlerce Kürt'ün göç etmesine yol açacağını, Hıristiyanların hayatlarının riske gireceğini' savunmuştu. (Dış Haberler)

Kati Piri: Bu yıl barış getirsin, Newroz pîroz be!Kati Piri: Bu yıl barış getirsin, Newroz pîroz be!

Kürdistan'da coşkulu Newroz kutlamalarıKürdistan'da coşkulu Newroz kutlamaları